VASKEANVISNING OG OPBEVARING

VASKEANVISNING

Uld vaskes i hånden, med mindre man har en vaskemaskine med et meget skånsomt uldprogram, der kan vaske i kuldslået vand. For at undgå at valke den færdige strikmodel bruges kun lidt sæbe. Brug et godkendt uldvaskemiddel. Hold samme temperatur gennem hele vaske- og skylleprocessen, og vask endelig ikke over 28°

Strikmodellen kan med fordel centrifuges let efter vask. Læg modellen i en vaskepose eller et pudevår. Efter centrifugeringen lægges modellen til tørre på håndklæder.

Det er ikke nødvendigt at vaske en uldmodel særlig tit. Ofte vil det være nok at hænge den til luftning i fugtigt vejr. Bomuldsgarner og blandingsgarner med hør og bambus kan tåle højere vasketemperaturer, men vi anbefaler samme vask som uldgarnet.

OPBEVARING AF GARN OG STRIK

Husk, at opbevare garn og strik i plastikposer eller tætvævede bomuldsposer. En spand eller plastikbeholder med tætsluttende låg er også velegnet.

Isagergarner er ikke mølbehandlede, da de midler, der findes, ikke er uden bivirkninger i forhold til allergikere – og i øvrigt også kun holder til første vask.